Δάσος Δαδιάς

Το Δάσος της Δαδιάς (βρίσκεται σε απόσταση 56χμ από την Αλεξανδρούπολη) κατάφυτο, καταπράσινο και εντυπωσιακό γοητεύει όσους βρεθούν στα μονοπάτια του, τα περιτριγυρισμένα από πεύκα, που οδηγούν σε μαγευτικές πλαγιές. Προσφέρει στους περιηγητές μια αξέχαστη αναζωογόνα επαφή με την φύση της βόρειας Ελλάδας. Το δάσος απλώνεται ατίθασα σε μια σειρά από υψώματα στις απολήξεις της Ροδόπης, γνωστού ως«Βουνά του Έβρου». Χαρτογραφείται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας, κοντά στον ανατολικότερο μεταναστευτικό διάδρομο πολλών ειδών ορνιθοπανίδας και είναι φιλόξενο “σπίτι” σε λογής αρπακτικά πουλιά και άγρια ζώα.

Στο δάσος της Δαδιάς μπορείτε να παρατηρήσετε τα πιο σπάνια είδη αρπακτικών της Ευρώπης καθώς και 219 είδη πουλιών, 40 είδη ερπετών και αμφιβίων και 36 είδη θηλαστικών, όπως επίσης και σπάνια φυτά. Το 1980 η περιοχή ανακηρύχθηκε προστατευόμενη, με δύο ζώνες αυστηρής προστασίας.

Σε απόσταση 500μ. από τον οικισμό της Δαδιάς μπορείτε να επισκεφθείτε το Οικοτουριστικό Κέντρο, που περιλαμβάνει , αναψυκτήριο- καφετέρια, καθώς και το Κέντρο Ενημέρωσης, το οποίο διοργανώνει τακτικά περιηγήσεις στο δάσος. Το παρατηρητήριο των αρπακτικών πουλιών βρίσκεται περίπου 3 χλμ. από το Κέντρο Ενημέρωσης.Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το χωριό Σουφλί που είναι γνωστό για τα ονομαστά μεταξωτά του.