Αλεξανδρούπολη

Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που σου φέρνει στη μνήμη το μακρινό χθες και την ομορφιά του σήμερα. Μια πόλη ''κλειδί'' της Ελλάδας, είτε φεύγεις είτε έρχεσαι από ανατολή και δύση. Αλεξανδρούπολη, μια ''ανοιχτή αγκαλιά'' στραμμένη στο πέλαγος. Πόλη της παράδοσης και του νεωτερισμού, πόλη της ξεκούρασης και της διασκέδασης, πόλη της θάλασσας και του τουρισμού. Η θέση της κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή.

Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλη της Θράκης και πρωτεύουσα του Νομού Έβρου. Έχει 57.812 κατοίκους. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους καθώς προσεγγίζεται με όλα τα μέσα, αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, οδικώς και ακτοπλοϊκώς. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης διαθέτει ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τη Σαμοθράκη. Το αεροδρόμιο απέχει 7 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Στην πόλη λειτουργούν τέσσερα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η Αλεξανδρούπολη διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα νοσοκομεία των ΒαλκανίωνΑξιοθέατο της πόλης είναι ο Φάρος, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το εκκλησιαστικό μουσείο στην πλατεία της Μητρόπολης και άλλα νεοκλασικά κτίρια. Η Αλεξανδρούπολη εγγυάται στους επισκέπτες της πόλης μια ευχάριστη ατμόσφαιρα διακοπών και μια άνετη παραμονή καθώς διαθέτει πολυάριθμες δυνατότητες διασκέδασης από θαλάσσια σπορ, πεζοπορίες στη φύση, ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ.